ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

 


Kαράογλου Θεόδωρος

Βουλευτής

Β'Περιφέρειας Θεσσαλονίκης


Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική Ηλεκτρονική Έκδοση


  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 7
 

Φίλες και φίλοι,

τη χρονιά που πέρασε δύσκολα θα την ξεχάσουμε, καθώς σημαδεύτηκε από εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης που είχαν ως συνέπεια την επιβολή του μνημονίου σε βάρος όλων των Ελλήνων πολιτών. Συνέπεια της πολιτικής αυτής, ήταν να ληφθούν μια σειρά από σκληρά αλλά και ταυτόχρονα αντιαναπυξιακά μέτρα, που έχουν βυθίσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή ύφεση περίπου στο 5% του ΑΕΠ και χιλιάδες συμπολιτών μας σε αδιέξοδο. Η ανεργία διπλασιάστηκε, ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 5%, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 40 δις ευρώ, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία όσων ακόμα εργάζονται, έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στα εισοδήματα τους και η φορολογία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Β' περιφέρειας Θεσσαλονίκης, δίνω όλες μου τις δυνάμεις να είμαι κοντά στον πολίτη της περιφέρειας μου, αλλά και στον κάθε συμπατριώτη μου. Σε μια δύσκολη χρονιά, υπήρξε μια έντονη κοινοβουλευτική παρουσία, με περισσότερες από 530 ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή, που αναφερόταν σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, Εθνικά, Οικονομικά, Παιδείας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Ασφαλιστικά αλλά και σε κάθε επιμέρους τομέα. Δεκάδες ομιλίες στο Κοινοβούλιο και στις επιτροπές, τακτική παρουσία στις συνεδριάσεις της Βουλής, παρουσία σε εκατοντάδες εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων του Νομού Θεσσαλονίκης, τακτική αρθρογραφία στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τοπικό και Εθνικό τύπο, συνεχή επαφή με τους πολίτες, συνθέτουν ένα έργο που στόχο έχει να ανταποκρίνεται διαρκώς στην εμπιστοσύνη των πολιτών οι οποίοι είναι και οι μόνοι αρμόδιοι για να κρίνουν αν είναι επιτυχημένο ή όχι.

Ως αναπληρωτής τομεάρχης της Ν.Δ. στον τομέα πολιτικής ευθύνης της Οικονομίας αρμόδιος για φορολογικά θέματα, προσπάθησα να δίνω σαφείς απαντήσεις σε όσα θέματα έκρινα ότι η κυβέρνηση κάνει λάθη και να συμβάλλω εποικοδομητικά με προτάσεις και θέσεις πάντα προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών.

Στην αυγή της Νέας Χρονιάς, η ανάθεση καθηκόντων ως αναπληρωτής του τομέα πολιτικής ευθύνης της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης από τον πρόεδρο του κόμματος μας, μου δίνει την ευκαιρία να εργαστώ σε έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Χρόνια λάθη και παραλείψεις έχουν οδηγήσει το ασφαλιστικό σύστημα στα πρόθυρα της κατάρρευσης και πρέπει όλοι να εργαστούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα για να δώσουμε λύσεις στις προκλήσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου για τη βοήθεια και τη συμμετοχή τους στην τακτική μας επικοινωνία και περιμένω οποιαδήποτε πρόταση - παρέμβαση για το καλό του Νομού και της Πατρίδας μας.

Η συνολική Κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

Δηλώσεις- Δραστηριότητες

Δήλωση για τις υπέρογκες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

Δήλωση για τη κυβερνητική κοροϊδία στο θέμα των αποδείξεων των διοδίων.

Δήλωση για τους εκβιαστικούς φόρους

Δήλωση για Υπερκομματικό αίτημα επανέκδοσης έργου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δήλωση σχετικά με την τοποθέτηση του Ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Δήλωση για το «Πολυνομοσχέδιο» της Κυβέρνησης

Άρθρα

«Ένας διαφορετικός σχολιασμός της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας»

«Εικονική πραγματικότητα ο προϋπολογισμός του 2011»

«Να καταλάβουν και να επενδύσουν σε ανάπτυξη»

Συνεντεύξεις

«Ο λαός δεν αντέχει νέα μέτρα»

«Δεν πρόκειται για ήττα Γκιουλέκα στις δημοτικές εκλογές»



Σύνολο ερωτήσεων στη Βουλή

 

 

 

 

Κ Α Λ Η

 

Χ Ρ Ο Ν Ι Α

 

2 0 1 1

 

Με Υγεία, Οικογενειακή Ευτυχία και Ηρεμία & εκπλήρωση των στόχων του καθενός

 

 



ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Αναξιοποίητη η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου Επίθεση Μουσουλμάνων της Θράκης σε μέλη τηλεοπτικού συνεργείου Δρόμος καρμανιόλα στο Δήμο Θερμαϊκού

Προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των ΤΟΕΒ λόγω Καλλικράτη
Κατάργηση των τμημάτων Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Δ/νσης Ασφαλείας Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλονίκης Αμφίβολο το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Ομιλίες στο Κοινοβούλιο

Ολομέλεια : «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2011».

Επιτροπές: «Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2009» και «Κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους, του οικονομικού έτους 2009».

Επιτροπές: «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας».

Επιτροπες: «Ομιλία-συζήτηση του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιου για θέματα οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, κ. Olli Rehn»

Επιτροπες: «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2011». (5η συνεδρίαση)

Επιτροπες: «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2011». (2η συνεδρίαση)

Για να καταργήσετε το όνομα σας από την λίστα στείλτε λευκό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329

Developed by BrainBox

Φίλες και φίλοι,

Το μήνα που αφήσαμε πίσω μας έντονη ήταν η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 1011 που παρουσιάστηκε απο τη κυβέρνηση καθώς και από τα αδιέξοδα που δημιουργούνται από την αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική στην οικονομία που οδηγεί σε ύφεση, ανεργία, ανασφάλεια και περαιτέρω διόγκωση των ελλειμάτων.

Σε λίγες ημέρες οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να επιλέξουν τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές. Η ψήφος θα έχει διπλή σημασία. Αφενός θα πρέπει να επιλεχθούν τα πιο ικανά πρόσωπα αλλά αό την άλλη οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα απόρριψης της πολιτικής του μνημονίου.

Θα πρέπει έστω αυτή τη στιγμή να στελλεί μηνυμα αλλαγής πολιτικής σε μια αλαλζονική κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς σχέδιο και στρατηγική.